Külföld

Fico és Slota vezeti a népszerűségi listát

admin
admin

2008. 02. 18. 16:28

Egy friss felmérés szerint Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) magyarellenes kirohanásairól ismert vezetője a népszerűségi lista második helyén áll, nála csak koalíciós partnere, Robert Fico kormányfő népszerűbb.

A Szlovák Statisztikai Hivatal (SÚ SR) 1072 személyes mintára épülő felmérése szerint Fico népszerűségi indexe 37,8, Slotáé kereken 14 százalékpont. Az SNS vezetője ezúttal az államfőt is lekörözte: Ivan Gasparovicot a megkérdezetteknek csupán 13,5 százaléka tekinti kedvenc politikusának.

A negyedik helyet is kormánypárti politikus, Robert Kalinák, a Fico vezette Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) nevű párthoz tartozó belügyminiszter foglalja el 10,9 százalékkal. A sorban az ötödik helyet 9 százalékkal a harmadik kormányerő, a Néppárt-Demokratikus Szlovákiáért Mozgalom elnöke, Vladimír Meciar foglalja el.

Az ellenzéki képviselők csak a kormánypártiak után következnek a sorban. Az előző kormányfő, Mikulás Dzurinda, a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió (SDKÚ) elnöke 5,5 százalékot jegyez. Dzurindát még pártja alelnöke, Iveta Radicová is megelőzi, aki hatodikként 5,7 százalékos népszerűséget tudhat magáénak. 4,5 százalékkal nyolcadik a sorban Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának (MKP) volt elnöke, akinek utódja, Csáky Pál 2,6 százalékkal csak a tizenegyedik a felmérés szerint.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.