Külföld

A finnek őrizetbe vettek egy lövöldözéssel viccelődő fiút

admin
admin

2007. 11. 11. 13:07

Őrizetbe vettek Finnországban egy tizenhat éves fiút, aki iskolai mészárlással fenyegető videofelvételt tett föl az internetre néhány nappal azután, hogy egy másik finnországi gimnázium tanulója ugyanilyen fenyegetés után agyonlőtt nyolc ártatlan embert, majd magával is végzett.

A finn rendőrség vasárnapi tájékoztatása szerint az őrizetbe vett 16 éves fiú – a kelet-finnországi Maaninka iskolájának tanulója – azt mondta, ő csak viccből tette föl a felvételt a YouTube fájlmegosztó portálra. A rendőrség ennek ellenére lefoglalta a középiskolás számítógépét.

A 18 éves Pekka-Eric Auvinen, aki szerdán a főváros, Helsinki vonzáskörzetéhez tartozó Tuusulában lelőtte hat diáktársát és két iskolai dolgozót, tette előtt sorozatos fenyegető videofelvételeket töltött fel az internetre. Az utolsót kevesebb mint egy órával a lövések eldördülése előtt helyezte el.

Pénteken két másik finnországi iskola ellen is hasonló fenyegetések hangzottak el, így sok diák a szokottnál korábban mehetett haza.

Vasárnap a templomokban szerte Finnországban megemlékeztek a szerdai vérengzés áldozatairól. A parányi tuusulai fakápolnában rendezett szertartást egyenesben közvetítette a finn közszolgálati televízió.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.