Nagyvilág

Sarkozy faképnél hagyott egy újságírót

Faképnél hagyott egy éppen őt interjúvoló amerikai újságírót Nicolas Sarkozy francia elnök, mert feldühödött a válásával kapcsolatos egyik kérdésen.

Sarkozy a CBS tévétársaság nagy nézettségnek örvendő “60 perc” című műsorának nyilatkozott. A párizsi Elysée-palotában rögzített interjút arra szánták, hogy a francia elnököt bemutassák az amerikai tévénézőknek. A nyilatkozatot vasárnap este sugározta a tévécsatorna.

Sarkozy az interjú során szóváltásba keveredett a CBS újságírónőjével, s feldühödött annak a francia elnök válásával kapcsolatos kérdésén. A zsurnaliszta szemébe vágta, hogy ha lenne is mondanivalója volt feleségével, Céciliával kapcsolatban, azt bizonyosan nem az interjú során közölné.

A szemmel láthatóan ideges Sarkozy – az újságíró szerint – gyengeelméjűnek titulálta saját sajtótitkárát az interjú megszervezése miatt, mondván hogy fontos tisztségében nincs ideje az efféle nyilatkozatokra. A válással kapcsolatos kérdésen pedig úgy feldühödött, hogy berekesztette az interjút: leemelte zakójáról a mikrofont, elköszönt és távozott, magára hagyva a meghökkent újságírót.

A francia elnök két, nemrégiben készült interjúban még egészen másféle hangot ütött meg, az amerikai munkamorált és popzenét magasztalta. Nicolas és Cécilia Sarkozy válását két hete mondták ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik