Nagyvilág

Megkerült Bush órája

Mégsem esett áldozatul az amerikai elnök órája az albániai látogatás során. Bush karóráját egyik testőre megtalálta a tömegben.

A La Repubblica című római liberális napilap honlapjára kedden feltett videofelvétel és fotók arra engednek következtetni, hogy George Bush óráját levarázsolták a csuklójáról, miközben az őt ünneplő tömeg a kezét szorongatta.

A Fushe-Kruje albán kisvárosban készült felvételen először az látszik, ahogy Bush, jól láthatóan az órával a karján, a tömeghez lép, rengetegen megragadják a kezét, karját, ölelgetik, és kezet is ráznak vele, ezt követően azonban a karóra már nincs rajta.

Az albán hatóságok szerint azonban az amerikai elnök óráját egyik testőre megtalálta, és átadta a feleségének, Laura Bushnak. „Bush Albániából az órájával a csuklóján távozott” – nyilatkozta Klodian Branko, az albán rendőrség szóvivője.


Branko szerint könnyen bizonyítható Bush órájának előkerülése: meg kell nézni a televízió felvételeit az amerikai elnök távozásának pillanatáról, amikor bal kezével integet – csuklóján az órájával –, amint beszáll az Air Force One elnöki repülőgépbe.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik