Nagyvilág

Castro: Bush egy zsarnok

Fidel Castro kubai vezető ismét tollat ragadott kórházi szobájában, és cikket írt a kubai lapokba. Ezúttal George Bush albániai és bulgáriai látogatása kapcsán, a koszovói függetlenség támogatása miatt bírálta az amerikai elnököt.

Az Albániában néhány órát töltő Bush „Szerbia, Oroszország és több más európai ország érdekeit teljesen figyelmen kívül hagyva, határozottan Koszovó függetlensége mellett állt ki. Odavetette Szerbiának, hogy gazdasági segélyt kap, ha támogatja Koszovó függetlenné válását, amely az ország (a szerbek) kulturális bölcsője. Kell vagy nem kell?!” – írta a több mint tíz hónapja lábadozó kubai vezető A türannosz tiranai látogatáson című cikkében.


Ez volt Castro 16. hasonló cikke, az első március 29-én jelent meg, egyre sűrűbben ír a legkülönbözőbb témákról, A Comandante gondolatai gyűjtőcím alatt. Leginkább a bioüzemanyagokról szeret elmélkedni, amelyek szerinte az éhínség előhírnökei, valamint az általa rendszeresen ostorozott amerikai elnök állásfoglalásait kommentálja.


Castro cikkeit a lapok jócskán lerövidítve közlik, a mintegy 3000 szavas első írásait átlagosan 700 szavasakra redukálták, ezt most 223 szóra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik