Nagyvilág

Amerika: a terroristagyanús személyeknek is jár fegyver

A terroristagyanús személyeket sem lehet megfosztani attól az alkotmányos joguktól, hogy fegyvert vásárolhassanak - közölte a befolyásos amerikai fegyverlobbi élén álló Nemzeti Fegyverszövetség (NRA).

Az NRA levelet intézett a kormányhoz, szorgalmazva, hogy az adminisztráció ne támogassa azt a törvényjavaslatot, amely megtiltaná a terroristagyanús embereknek a fegyvervásárlást – írta a newsmax hírportál vasárnap.

A fegyverlobbi által ellenzett demokrata törvényhozási kezdeményezés szerint az igazságügy-miniszter megtilthatná, hogy a terrorizmussal gyanúsított emberek fegyvert vehessenek és fegyverviselési engedélyt kaphassanak.

A jelenlegi szabályozás értelmében a fegyverkereskedők kötelesek megvizsgálni vásárlóik múltját és bizonyos esetekben – ha például az illető korábban bűncselekményt, családon belüli erőszakot követett el vagy illegálisan vándorolt be az országba – nem adhatnak el fegyvert. A fegyvervásárlást jelenleg nem lehet megtagadni azon az alapon, hogy valaki a terroristagyanús személyek szövetségi listáján szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik