Nagyvilág

Merényletsorozatok Irakban

Legalább 23 halottja volt azoknak a hétfői öngyilkos merényleteknek, amelyeket Bagdadban, Moszulban, illetve Baakúbában hajtottak végre – közölte az iraki rendőrség.

Bagdadban egy kamikaze övére szerelt robbanószerkezetet hozott működésben egy étteremben, hét embert ölve meg és 16-ot megsebesítve. Az akciót a központi Karrada kerületben, a kormányhivatalokat és több nagykövetséget magába foglaló, szigorúan őrzött “zöld zónától” alig száz méterre követte el az öngyilkos támadó. A merénylet időpontjában éppen sajtókonferenciát tartott az amerikai külképviseleten Ryan Crocker, az Egyesült Államok egy hónappal ezelőtt kinevezett új bagdadi nagykövete.

Közben a fővárostól északra fekvő Moszul közelében lévő keresztény többségű faluban egy merénylő gépkocsival robbantotta fel magát, a detonációban tízen meghaltak és húszan megsebesültek. A támadás célpontja a Kurdisztáni Demokratikus Párt helyi irodája volt. Szemtanúk szerint az áldozatok között kurd harcosok is voltak.


A Bagdadtól északra fekvő Baakúbában egy öngyilkos merénylő gépkocsijával nekihajtott egy rendőrségi épületnek, tíz ember halálát és tíz sérülését okozva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik