Külföld

Szövetségre lép Timosenko és Juscsenko

admin
admin

2007. 02. 24. 18:59

Ellenzéki szövetség megalakításában állapodtak meg a 2004-es ukrajnai narancsos forradalom mozgató erői, a Julija Timosenko vezette pártszövetség és Viktor Juscsenko elnök pártja, a Mi Ukrajnánk.

Az erről szóló dokumentumot szombaton írta alá Julija Timosenko volt miniszterelnök és Viktor Baloga, a Mi Ukrajnánk egyik elnöke Kijevben. Mindkét fél az ellenzéki szövetséghez való csatlakozásra szólította fel a Nyugat-barát államfőt, akinek befolyása érezhetően csökkent pártjában amiatt, hogy ragaszkodik az együttműködéshez Viktor Janukovics kormányfővel.

Timosenko követelte, hogy vessenek véget a kommunisták és szocialisták támogatta Janukovics kormányzásának. Juscsenko elnöknek fel kell oszlatnia a parlamentet, mivel Janukovics államellenes politikát folytat, és Moszkva meghosszabbított karjaként az ukrán nép gyökerei ellen harcol – fejtegette.

Timosenko és Juscsenko koalíciója a narancsos forradalom után megbukott, és egy évvel ezelőtt elvesztette a parlamenti választást Janukovics pártjával szemben. Juscsenko elnök az utóbbi hónapokban megpróbált létrehozni egy szélesebb koalíciót ellenfele, Janukovics bevonásával, amit Timosenko “a narancsos forradalom elárulásaként” bélyegzett meg.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.