Nagyvilág

Berlusconi neje szerint férje megalázta

Bocsánatkérést követelt férjétől Veronica Lario, Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő felesége, miután a politikus egy gálaesten tréfás hangon házassági ajánlatot tett egy csinos, fiatal képviselőnőnek.

Az 50 éves Veronica Lario a második felesége az olasz médiacézárnak, akinek három gyermeket szült. Az asszony a La Repubblica című olasz napilap szerdai számában közzétett nyílt levélben úgy vélekedett: férje a méltóságába gázolt, amikor a Mediaset konszern tv-díjainak gálaestjén közölte pártja, a Forza Italia képviselőnőjével, Mara Carfagnával: “Bárhová elmennék önnel, még egy lakatlan szigetre is”, majd hozzátette: “Ha nem lennék nős, azonnal feleségül venném”.

A feleség szerint az ilyen kijelentéseket nem lehet egyszerű tréfaként kezelni. Éppen ezért követeli férjétől és a közszereplőtől a nyilvános bocsánatkérést, amelyet magánemberként sem tett meg eddig. Veronica hangsúlyozta egyúttal, hogy házasságuk 16 éve alatt mindig igyekezett gyermekeinek példát mutatni abban, miként kell az alapvető emberi értékeket, így a női méltóságot tiszteletben tartani.

Silvio Berlusconi egyelőre nem reagált felesége bocsánatkérést követelő szavaira – közölte a volt miniszterelnök pártja, a Forza Italia. Közben azonban egy női magazin részleteket tett közzé egy megjelenés előtt álló interjúból, amelyben a politikus-üzletember különleges asszonyként méltatja nejét, áradozik, hogy mennyire elégedett a feleségével: “Veronica teljesen a szenvedélyem. Amikor találkoztunk, elvesztettem az eszemet. Csodálatos anya volt, és az ma is. Soha, de soha nem hozott zavarba. És oly elnéző… mi mást várhatnék tőle?” – mondta Berlusconi az A című nőmagazinnak.

Az egykori színésznő mindeddig férje árnyékában maradt, kerülte a hivatalos ceremóniákat, és idejét két lánya és a fia nevelésének szentelte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik