Nagyvilág

Vihar Lettországban, hóesés Grúziában

Kétmillió dollár értékű anyagi kárt okozott az a hurrikán, amely hétfőn éjszaka söpört végig Lettországon. Grúziában a hatalmas hóesés 30 falut zárt el a külvilágtól.

Az ítéletidő a legnagyobb, 860 ezer dollár értékű károkat Rigában okozta. A lett fővárosban a vihar fákat tört derékba és telefonkábeleket rongált meg. A városnál a Balti-tengerbe ömlő Daugava-folyó vize kilépett a medréből, és utcákat öntött el.

Az ország több településén áramkimaradás okoz gondokat. A nyugat-lettországi Liepaja területen a szélvihar víztornyokat döntött le, és megrongált egy védőgátat is. A széllökések sebessége olykor meghaladta a másodpercenkénti 35 métert is.

Grúzia nyugati részén 30 falut zárt el a külvilágtól a hatalmas hóesés. A hótakaró vastagsága helyenként eléri a másfél métert, ezért lehetetlenné vált a közúti közlekedés. Mintegy 25 ezer ember került a hó fogságába, és 100 ezren maradtak áram nélkül. A helyi hatóságok rendkívüli intézkedéseket tettek az utak megtisztítására és az áramszolgáltatás újraindítására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik