Nagyvilág

Ítéletidő Németországban és Belgiumban

Jelentős károkat okozott vasárnapra virradó éjszaka a Németország északi részét sújtó ítéletidő. Az orkánszerű szél sebessége helyenként elérte az óránként 180 kilométert.

Bréma közelében egy település rövid időre áram nélkül maradt, miután egy kidőlt fa leszakított egy légvezetéket. Oldenburg mellett a szél darabokra szaggatott egy hatalmas cirkuszsátrat, amely alatt 800 ember részvételével terveztek szilveszter esti mulatságot. A rendezvényt le kellett mondani.

Brémában, Hamburgban, Schleswig-Holstein és Alsó-Szászország tartományban számos vasútvonalat le kellett zárni a forgalom elől, miután a pályatestre zuhant fák akadályozták a vonatok közlekedését. Schleswig-Holstein területén a tűzoltóknak az éjszaka folyamán 300 helyszínre kellett kivonulniuk. A vihar számos helyen megrongálta, illetve leszakította a háztetőket.

Belgiumban több fát gyökerestül kicsavart az éjszaka tombolt heves szélvihar. Az eltakarítási munkák idejére számos főutat – köztük a Liege-Antwerpen közötti autópályát – átmenetileg le kellett zárni. Oostende térségében egy 26 éves matróz után kutat a parti őrség, aki egy halászhajó fedélzetéről tűnt el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik