Nagyvilág

Kiszabadult az elrabolt olasz sajtófotós

Az Afganisztánban elrabolt Gabriele Torsello pénteken kiszabadult elrablóinak fogságából – jelentette az Emergency nevű olasz segélyszervezet. Az olasz sajtófotós október 12-én esett az emberrablók fogságába.

Olaszország kabuli nagykövete megerősítette a sajtófotós kiszabadulásának hírét. Gabriele Torsello pénteken, helyi idő szerint kora délután nyerte vissza szabadságát. Az Emergency munkatársai az emberrablók által megadott helyen, a Kandahárba vezető úton találtak rá.


Az ismeretlen emberrablók kezdetben azt követelték Torsello szabadulása fejében, hogy az olasz hatóságok küldjék vissza Afganisztánba az olasz földön menedékjogot nyert Abdul Rahmán afgán állampolgárt, akit hazájában büntetőeljárás alá vetettek, amiért áttért a muzulmán hitről a kereszténységre. Később letettek e követelésükről, s az Afganisztánban szolgáló olasz katonák kivonulását akarták elérni.

Az olasz nagykövet mindenesetre hangoztatta, hogy olasz részről nem fizettek váltságdíjat az emberrablóknak, akikről egyébként továbbra sem lehet tudni, kik ők, tartoznak-e valamilyen szervezethez, s ha igen, melyikhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik