Külföld

Elhagyhatta a magánzárkát Hodorkovszkij

admin
admin

2006. 05. 11. 13:09

Visszahelyezték egy közös cellába Mihail Hodorkovszkij orosz olajmágnást, akit azt követően csuktak magánzárkába, hogy egyik rabtársa megkéselte – jelentette be Jurij Kalinyin, az orosz büntetés-végrehajtási szervezet igazgatója csütörtökön.

Kalinyin szerint a saját biztonsága érdekében helyezték magánzárkába április 20-án a szibériai börtönben raboskodó Hodorkovszkijt, míg ügyvédei szerint a hatóságok lépése védencük akaratának megtörésére irányult.

Az orosz büntetés-végrehajtási szervezet igazgatója nem adott magyarázatot arra, miért térhetett vissza Hodorkovszkij a közös cellába, csupán annyit mondott, hogy az elítélt olajmágnás börtönbüntetésével kapcsolatos összes döntésnek „objektív okai” vannak.


A Yukos olajipari vállalat egykori alapítója, Oroszország valamikori leggazdagabb embere azért került magánzárkába, mert egyik fogolytársa egy saját maga által eszkábált késsel megsebesítette. A védő beszámolója szerint Hodorkovszkijt az arcán vágta meg rabtársa, miután valamin összeszólalkoztak.


Mihail Hodorkovszkijra tavaly szeptemberben szabott ki nyolcévi szabadságvesztést egy moszkvai bíróság nagy összegű csalás és adócsalás címén.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.