Nagyvilág

Izraeli válasz palesztin rakétákra

A Gázai övezetből házilagos készítésű palesztin rakétákkal lőttek izraeli területeket. Válaszul izraeli helikopterek kedd hajnalban három rakétát lőttek ki Gázában, illetve a Gázai övezet északi részében lévő célpontokra. Közben a védelmi miniszter elrendelte a Gázai övezet északi részén kialakítandó tilalmi övezetre vonatkozó döntés megvalósítását.

Palesztin szemtanúk szerint az egyik rakéta egy egyelőre ismeretlen célpontot talált el Gáza városában, a másik a Mahmúd Abbász palesztin elnök vezetette Fatah mozgalomnak a Gázai övezet északi részében található egyik irodájába csapódott be. A harmadik rakéta lakatlan területre hullott. Sebesülésekről egyelőre nem érkezett jelentés.

A rakétatámadásra néhány órával azután került sor, hogy a Gázai övezetből házilagos készítésű palesztin rakétákkal lőttek izraeli területet.

Saul Mofaz izraeli védelmi miniszter elrendelte, hogy hétfő esti hatállyal alkalmazzák a Gázai övezet északi részén létrehozandó tilalmi övezetre vonatkozó döntést – közölte a védelmi minisztérium szóvivője. Az intézkedés célja annak megakadályozása, hogy palesztinok rakétákat lőjenek ki izraeli célpontokra a határ közeléből. Az intézkedés értelmében korlátozzák a palesztinok mozgását az érintett övezetben.

A közszolgálati televízió jelentése szerint minden palesztin, aki belép a tilalmi övezetbe, “ezt élete kockáztatásával teszi”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik