Nagyvilág

Újabb összecsapások Hongkongban

Ismét összecsapott több tucat dél-koreai tüntető a rohamrendőrökkel Hongkongban, ahol a Kereskedelmi Világszervezet (WTO) miniszteri értekezlete folyik.

A rendőrség gázsprayval, bottal és pajzzsal védekezett, amikor a tüntetők ököllel rájuk támadtak és megpróbáltak áttörni a rendőrkordonon a WTO-értekezlet második napján. Az összecsapás körülbelül egy percig tartott, majd rövid szünet után a szemüket a gázspraytól műanyag takaróval védő, a szájukon vörös kendőt viselő tüntetők ismét rátámadtak a rendőrökre. Súlyos sérülésekről nem érkeztek jelentések. Előző nap több ezer globalizációellenes tüntető vonult fel Hongkong utcáin a WTO miniszteri értekezletének megnyitójával egy időben.

Tüntetők egy csoportja az értekezlet színhelye közelében rendőrökkel csapott össze, mások tiltakozásképpen a kikötő vízébe vetették magukat.

A dél-koreaiak amiatt tiltakoznak, mert szerintük a WTO-nak a kereskedelmi korlátok csökkentésére irányuló erőfeszítései veszélyeztetik a háztáji gazdálkodást és a szolgáltatóipart. Attól tartanak, hogy a kis országok nem lesznek versenyképesek a nagyobb nemzetekkel szemben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik