Nagyvilág

Houstonból nem indul több repülő

Pénteken déltől lezárják a Texas állambeli Houston repülőterét a Rita hurrikán közeledése miatt. A közleményt megelőzően már több légtiársaság leállította a városból induló és oda érkező járatait.

A városi hatóságok reggeli bejelentését a repülőtér lezárásáról megelőzte az American Airlines légi társaság csütörtök esti közlése, amely szerint leállította mind a Hobby, mint pedig a George Bush nemzetközi repülőtérről induló és oda érkező járatait. Ugyancsak törölte járatait egészen vasárnap délelőttig a Continental Airlines és a Southwest Airlines. A Continental és “fapados” leányvállalata, a Continental Express esetében ez pénteken 1089, szombaton pedig 828 járat szüneteltetését jelenti.

A houstoni repülőtereken már csütörtökön is óriási volt a tumultus a várost elhagyni szándékozók tömegétől. Szemtanúk szerint a várótermek “bolondokházává” váltak, mert legalább két órát kellett sorban állni az utasfelvételnél, és további három órát vettek igénybe a biztonsági ellenőrzések. A Rita hurrikán érkezését helyi idő szerint pénteken estére vagy szombaton reggelre várják Houstonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik