Közélet
AppleMark

Tarlós és Orbán gatyába rázta a metrófelújítást

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2017. 10. 04. 12:35

A főpolgármester szerint nincs ok izgalomra.

Az InfoRádióban Tarlós István azt mondta, hogy a tervek szerint halad a 3-as metró felújítása, az észak-déli metróvonal ügyeiben nincs miért szégyenkeznie.

Nagyon enyhe túlzással megkockáztathatom: ketten a miniszterelnökkel gatyába ráztuk a 3-as metrófelújítást. A szerelvények felújítása már egy éve folyik. Tekintettel arra, hogy az infrastruktúra felújítás során az északi szakasz állomásaira, valamint az alagút teljes, 17 kilométeres hosszára aláírták és hatályba lépett a kiviteli szerződés és a felszíni munkálatok el is kezdődtek, soha többet senki nem mondhatja, hogy nem folyik a 3-as metró felújítása. Ezt is megcsináljuk tehát, ahogy más, nehéz feladatokat is.

A főpolgármester cáfolta, hogy nincs megfelelő fedezet a felújításhoz, hiszen a kormány nem kormányhatározatban, hanem egy felbonthatatlan támogatási szerződésben garantálta a 137,5 milliárdot. Az északi szakasz állomásai és az alagút ennél jóval kevesebbe kerül, bőven megvan a fedezet, a további két szakaszhoz pedig saját forrással is hozzá tudnak járulni.

Az Európai Unió hivatalos előkészítő szervezetétől, aminek véleménye alapján rendszerint már formális a döntés, rendkívül kedvező visszajelzések érkeztek arra vonatkozóan, hogy saját forrásból engedik pótolni az esetleg hiányzó összeget, szankciók vagy anélkül, hogy emiatt az unió kevesebb pénzt adna.

A főpolgármester szerint a BKV vezetésének szabad keze van az északi szakasz metrópótlására, a buszok és a sofőrök is rendelkezésre állnak.

Volánbuszok is pótolják majd a 3-as metrót
Újonnan vásárolt Ikarusokkal szállnak be a pótlásba, 2,5 milliárdért.

A főpolgármester a műsorban érthetetlennek nevezte Óbuda döntését, amely szerint az önkormányzat addig nem ad tulajdonosi hozzájárulást a mobilgáthoz, amíg nincs tanulmányterv a kerítések nyomvonalában haladó védműről.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.