Közélet

6,6 milliárd iskolatejre, gyümölcsre

Jövőre ennyit szán a kormány a két programra.

Idén 430 ezer gyermek kap heti négyszer natúr tejet, kakaót vagy joghurtot, illetve kefirt, és 560 ezer gyermek kap rendszeresen gyümölcsöt, zöldséget vagy gyümölcslevet. Jövőre 6,6 milliárd forintot fordít a kormány az iskolatej és iskolagyümölcs programra – írja a Magyar Idők.

A lapnak Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azt mondta, a szocialista kormányzás utolsó évében az iskolatej- és iskolagyümölcs-programot csupán 600 millió forinttal támogatták, és a projektben részt vevők száma is csak 142 ezer volt.

Szerinte a programnak azért is kiemelt a jelentősége, mert a tej- és a tejtermékek naponta történő fogyasztása bizonyítottan hozzájárul az egészséges csontrendszer kialakulásához és megőrzéséhez, szerepet játszik az immunrendszer erősítésében.

Az iskolatej program jelentős fejlődésen ment át, a kiosztható termékek köre jelentősen bővült, amellyel nemcsak a gyermekek egészségét támogatja a kormány, hanem a helyi kistermelőket is, akiknek kiszámítható működést és bevételt biztosít a program – tette hozzá Rétvári Bence.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik