Budapest, 2016. november 11.
Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára expozét tart az egyes adótörvények és más kapcsolódó törvények módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2016. november 11-én.
MTI Fotó: Kovács Attila
Közélet

Kétmillió forintot evett és ivott el a KDNP

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 08. 11. 07:22

A Népszava kikérte az Országgyűlés Hivatalától a 2017 első félévére vonatkozó frakcióköltési adatokat. Meg is kapták. Eszerint a 114 tagú Fidesz-frakció az első félévben 76 szerződéses megbízást számlázott, négyszer voltak csapatépítőn, 7,3 millió forintért.

Nem a frakciótagoknak, hanem a képviselőcsoport mellett dolgozó apparátusnak rendelte a kétnapos tréningeket Kósa Lajos frakcióvezető. A munkával a cégben egyébként tisztséget nem viselő Roboz Zsókát bízták meg, a tréner fia pedig a frakciónak dolgozik.

A 17 KNDP-s képviselőcsoport július végéig 71 szerződést kötött, élelemre, italra eddig több mint 2 millió forintot költöttek.

Habony Árpád volt felesége, Kaminsky Fanni, aki most Orbán Viktor Facebook-oldalát kezeli és cégtársai, Buranits Ildikó és Talabér Tibor rendszeresen szerződik a kormánypártokkal, tavaly kétszer is szerződött velük a Fidesz, majdnem 7,5 millióért. Azt nem tudni, az idei megbízás havi díjazásról szól-e.

Kiderül azonban, hogy mennyibe került a Bálnában megrendezett, Nemzeti Konzultációt lezáró rendezvény. 10,9 millióba.

A KDNP a hasa mellett a tisztaságra is költött, tisztító- és irodaszerekre 163 ezer forintot költöttek, ajándéktasakokra 113 ezret, de idén is sokakat megajándékoztak: összesen 2 961 500 forintot fordítottak “ajándékcsomagokra és ásványvízre”, összesen 1 110 772 forintot pedig ajándékkönyvekre.

Az LMP 98 szerződést kötött, szerződtek egykori vezetőjük, Schiffer András ügyvédi irodájával, fél évnyi jogi képviseletre és szaktanácsadásra, 1 676 400 forintért. Fényfestésre pedig 3,8 milliót költöttek.

Az MSZP 52 szerződést kötött, 50 millióért adnak nekik tanácsot évente, ami havi 4 millió és a Sapienza Kft-vel kötötték.

A Jobbik is költ tanácsadókra, legalább 9 állandó tanácsadójuk van, de szakpolitikát érintő szakanyagra is négyszer szerződtek, az Iránytű Intézettel, mely darabonként 3,9 millió forintba került, azaz eddig idén is 15,6 millió forintot értek a dokumentumok.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Brüsszel, 2013. március 14.
Martin Schulz, az Európai Parlament német elnöke (b) és Angela Merkel német kancellár beszélget az Európai Unió kétnapos csúcstalálkozójának első napján Brüsszelben 2013. március 14-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.