Közélet

Botka kizáratná a Fidesszel mutyizó szocialistákat

A miniszterelnök-jelölt alaposan megerősítette pozícióit.

A miniszterelnök-jelölt nemcsak a Fidesz-MSZP-paktumot vétózta meg, hanem azt is elérte, hogy akár ki is zárhatják a pártból a Fidesszel a háttérben üzletelgető, vagy politikailag együttműködő szocialistákat, ha erre nincs hivatalos felhatalmazásuk – értesült az atv.hu. Az MSZP legfőbb döntéshozó szerve a kampányban az úgynevezett országos választási bizottság (ovb) lesz, amely elfogadta, hogy a párt pénzügyeivel kapcsolatos döntésekhez Botka jóváhagyása kell a jövőben.

A párt teljes kommunikációját átveszi a kampányigazgatóság, illetve Kerényi György, akinek a tudta nélkül sem testület, sem politikus nem adhat ki állásfoglalást, közleményt. Botka László befolyását növeli, hogy Tóbiás József nem tudta elérni, hogy Baja Ferenc, az MSZP egykori kampányfőnöke legyen a jobbkeze a kampánycsapatban. A miniszterelnök-jelölt Harangozó Tamást kérte fel kabinetfőnöknek.

Botka László már kongresszusi beszédében jelezte, hogy nem érdemes lapítani, mert 2018 talán az utolsó esély Orbán leváltására, ezért

sem 2018 előtt, sem 2018 után nincs mutyi a Fidesszel!.

 

Botka: Hé, fideszes főbetyárok, eljött az idő
Miniszterelnök-jelöltet választott ma az MSZP kongresszusa, méghozzá 96 százalékos többséggel. Botka László szerint 2018-ban az a kérdés: vagy ő, vagy Orbán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik