Közélet

Hadházy: 50 ezer év alatt keresi meg az átlag magyar Mészáros egyévi jövedelmét

Hadházy Ákos (Array)
Hadházy Ákos (Array)

Az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége volt Hadházy Ákos. Az LMP politikusát a sukorói telekcsere ügyében született harmadfokú ítéletről, illetve az azt kommentáló reakciójáról kérdezték, miszerint Gyurcsány Ferencnek le kellene vonnia a megfelelő következtetéseket.

Nyilván a megfelelő politikai következtetéseket le kell vonni. Ő tárgyalt ebben az ügyben, egészen biztosan tudnia kellett róla. Valóban, a bíróság nem találta bizonyítottnak, hogy közvetlenül köze volt ehhez az ügyhöz. Nagyon nehéz miniszterelnököket megfogni, de nem mindig lehetetlen

-mondta Hadházy hozzátéve: nemrégiben éppen arról beszélt, hogy Orbán Viktor családja

borzasztóan meggazdagodott, csak 2015-ben 2,2 milliárd forint osztalékot vett ki a miniszterelnök családja, egy nagy gödörből, a kőbányákból, amikből a kő meg a beton az állami beruházásokra ment.

Szavai szerint az átlag magyarnak az őskorban, 50 ezer évvel ezelőtt el kellett volna kezdenie dolgozni, hogy annyi pénzt keressen, amennyi Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester egyévi jövedelme volt tavaly.

Hadházy arról is beszélt, hogy a Jobbik plakátjai nagyon fájhatnak a kormánypártnak: a kormány üzent nekik, hogy szavazzák meg a kampányfinanszírozással kapcsolatos javaslatot. Hadházy szerint Gulyás Gergely ígéretet is tett arra, hogy elfogadják az LMP módosító javaslatait, ehhez képest azonban a törvényben nem szerepelnek.

Hadházy Ákos arra hívta fel az ellenzéki képviselők figyelmét, hogy 2/3-os törvényről van szó, ezért mindenképpen jelen kell lenniük és szavazni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik