Közélet

TASZ-os vezető: Semmi szégyellnivaló nincs Soros pénzében

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2017. 04. 18. 08:39

Kapronczay Stefánia, a Társaság a Szabadságjogokért egyik vezetője interjút adott a Népszavának, amiben többek között arról beszélt, hogy a kormány civilellenes törvénytervezete a jogvédők ellehetetlenítésére irányul.

De ők nem titkolják, sőt, semmi szégyellnivalót nem látnak abban, hogy Soros Nyílt Társadalom Alapítványa támogatja a TASZ-t. „Kezdettől alapelvünk, hogy nem fogadunk el juttatást sem a magyar államtól, sem pártoktól. Mégpedig azért, mert a mindenkori állammal, illetve a közhatalomra törekvő pártokkal szemben képviseljük az állampolgárok jogait”, mondta.

Szerinte azért lett belőlük közellenség, mert olyan ügyekről beszélnek, amelyekről a kormány nem akar beszélni, de még meghallani sem.

És mert embereknek segítünk abban, hogy ki tudjanak állni jogos érdekeikért bármilyen hatalommal szemben. Úgy tűnik, hogy ez ijesztő a kormány számára. Az „eltakarítás”, és a hasonló kormányzati megnyilatkozások súlyos aggodalomra adnak okot, nem is elsősorban magunk miatt. A kis civil szerveződéseket féltjük, akik talán még létre sem jöttek, csak tervezik, hogy a falunapon és a kirándulásokon kívül mással is szeretnének foglalkozni.

Állítja, a civiltörvény tervezete a kormányzati lejárató propagandával együtt az Oroszországból és Izraelből ismert példát követi, de szerinte a tiltakozásoknak lesz eredménye.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.