Közélet

Támogatja az MSZP az olimpiaellenes népszavazást

Azt kérik, azok is írják alá az íveket, akik az olimpia mellett vannak, hogy nyílt párbeszéd alakuljon ki.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, népszavazást kezdeményezett a fiatalokból álló Momentum Mozgalom a 2024-es budapesti olimpiáról. Csütörtökön kezdődött az aláírásgyűjtés, 30 nap alatt 138 ezer aláírást kell összegyűjteniük Budapesten, hogy kiírhassák a referendumot. A mozgalom elnöke, Fekete-Győr András a 24.hu-nak azt mondta: a pártokra bízzák, csatlakoznak-e az aláírásgyűjtéshez, ők mindenki segítségét várják és elfogadják.

Az MSZP álláspontja csak csütörtökön derült ki a népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatban. Molnár Gyula, a párt elnöke és Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi közgyűlési frakciójának vezetője támogatásáról biztosította az aláírásgyűjtést.

Molnár azt mondta: mindannyian sportpártiak, olimpiapártiak, fontos lenne, ha egyszer Magyarország készen állna a rendezésre.

Most viszont több a kérdés, mint a válasz, ezért örülnek és támogatják a civil szervezet aláírásgyűjtését és arra kérik tagjaikat és szimpatizánsaikat, hogy ők is írják alá a kezdeményezést.

A politikus azt javasolta, hogy ne csak a tiltakozók, hanem azok is lássák el kézjegyükkel az íveket, akik „teljes szívvel” az olimpia mellett vannak, mert ez teremt lehetőséget a nyílt párbeszédre. (MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik