Közélet

Feláldozhatóak: nem 145, hanem 125 embert küld el az MTVA   

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 09. 13. 13:06

Azt írták, „a pénzügyi spórolás nem csupán a munkavállalókon történő spórolást jelenti.”

 

Előzőleg a Népszabadság arról írt, hogy 145 dolgozótól válik meg a közmédia és a megbízott vezérigazgató már be is jelentette a csoportos létszámleépítést a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA), ahol jelenleg több mint kétezren dolgoznak. Vaszily Miklós a cég üzemi tanácsának írt levelében a működtetési és munkafolyamatok racionalizálásával, a bérköltség csökkentésének szükségességével indokolta az újabb csoportos leépítést.

A cikk megjelenése reagált az MTVA sajtóosztálya.

A pénzügyi spórolás nem csupán a munkavállalókon történő spórolást jelenti.

Ezt írták. Meg azt is, hogy Vaszily Miklós vezérigazgató határozott elvárása, hogy minden büdzsét “fogni kell”, sehol sem lehet túlköltés, ezért mindenhol 10-20%-os tartalékot kell képezni.

Ezekre a tartalékokra úgy kell tekintenie minden vezetőknek, hogy azok nem is léteznek, minden költséget, beszerzést a 10-20%-os tartalékolás mellett kell betervezni.

Az MTVA-nál a vezérigazgató felügyeletével folyamatosan zajlik egy belső hatékonyságmérés, hogy a szervezet költséghatékonyabban működjön.

A sajtóosztály jelezte, ez a belső folyamatvizsgálat minden nagyvállalatnál bevett gyakorlat, hiszen egy nagy szervezet képes szinte magától is egyre nagyobbra hízni, miközben hatékonysága csak romlik.

Ennek a vizsgálatnak az eredménye, hogy 125 fős leépítésre kerül sor, de ez a legkevésbé a gyártási területeket érinti, sokkal inkább az adminisztratív területet (backoffice), a rádiós területet, és az MTI-t.

A csoportos létszámleépítés célja tehát a hatékonyság növelése, a párhuzamosságok megszüntetése és a költséghatékonyabb működés – tették hozzá.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Election posters with the leading candidates for the presidential elections in France with  Le Pen (l) and E. Macron (c) can be seen in Henin-Beaumont, France, 23 April 2017. A total of eleven candidates participates in the first round of the presidential elections. Photo: Kay Nietfeld/dpa
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.