Közélet

Tüntetéstől tarthatnak, csak a népszavazás után adják át a Fidesz-székházat

Csak az október 2-i kvótaellenes népszavazás után fejeződik be a Fidesz Lendvay utcai székházának a felújítása. Az a legvalószínűbb, hogy azt október végén adják át – tudatta a Népszabadság megkeresésére Kubatov Gábor pártigazgató,  kormánypárt ügyvezető alelnöke.

Áprilisban Kubatov a Magyar Hírlapnak még arról beszélt, hogy szeptemberre el kell készülni a felújítással, amelynek összköltsége 460 millió forint. A kivitelező a garancsi István érdekeltségébe tartozó Market Zrt. A lapnak egy kormánypárti politikus azt mondta, hogy a csúszás oka csupán annyi, hogy ilyen ütemben halad az építkezés, más vélemény szerint azonban  em szeretnék borzolni a kedélyeket a referendum előtt egy „csillogó” Fidesz-székház átadásával.

A Fideszben annak a lehetőségét is szeretnék kizárni, hogy esetleg valamelyik ellenzéki erő a Lendvay utcai székház elé szervezzen a népszavazás előtt kormányellenes demonstrációt – derül ki a cikkből. Információik szerint bár még tart a felújítás, a Fidesz-elnökség mégis többször összeült a Lendvay utcában, holott a székházat csak ketten őrzik, 24 órás váltásban.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik