Közélet

A bahreini tiszteletbeli konzul letelepedési kötvényekkel üzletel

Bahrein tiszteletbeli konzulja, Garamvölgyi Balázs jegyezte be az Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel üzletelő European Bond Program domainjét – írja a hvg.hu. Garamvölgyi interjút adott az African Business-nek, amiben Magyarországot reklámozta célállomásként, illetve a magyar letelepedési kötvény előnyeiről beszélt. Nálunk ugyanis elég a pénzt befizetni, nem kell mellé ingatlant venni, ráadásul Magyarországon sem kell tartózkodni. Cserébe a vásárló hozhatja az egész családját, és mindannyian szabadon utazhatnak és üzletelhetnek az EU-ban. Az újságban feltűnt az European Bond Program hirdetése is.

A cég itthoni elérhetősége ugyanaz, mint Rogán kötvényes cégéé, az Arton Capital Hungary-é. Az Index megkereste Garamvölgyit, aki azt mondta, ő csak egy információs portált jegyzett be, nem tulajdonos a cégnél. Elmondása szerint ez volt az egyetlen olyan eset, amikor úgy intéz domaint egy cégnek, hogy igazából semmi köze hozzá. Azt is hozzátette, hogy az Arton Capital kérte meg, segítsen a munkájukban, azt viszont tagadta, hogy jutalékot kapott volna tőlük. Az Arton Capital vezetője nem tudott információt adni az EuBondról.

Az Arton Capital nem fizet az Eubondnak, így ezek a költségek valószínűleg Garamvölgyit terhelik. Érdekes viszont, hogy az Egyesült Arab Emírségekben van egy European Bond Program Management Counsultancy nevű cég, ami szintén letelepedési kötvényekkel üzletel, az egyik tulajdonosa pedig az Arton Capital egyik tulajdonosa.

Az Eubond honlapját még áprilisban jegyezték be, Garamvölgyi korábban a szocialistákhoz állt közel. Bahreinben már többször megfordult, 2007 óta tölti be ezt a tisztséget, hivatalos kinevezése viszont egy évvel későbbi. A különség Garamvölgyi szerint véletlen, csak elírás lehet.

A tiszteletbeli konzul 2007-ben még Medgyessy Péterrel utazott Bahreinbe,majd közel került a 2010-es szocialista kampányhoz is, erre később nem adott magyarázatot.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik