Közélet

Óriási élőképpel indítottak adománygyűjtést a rászoruló iskolásokért

Berecz Valter
Berecz Valter

fotóriporter. 2016. 08. 23. 13:04

Nem mindennapi látványossággal hívták föl a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei a rászoruló gyerekeket támogató "Iskolakezdés együtt!" segélyakcióra: óriási élőképpel rakták ki a 1353-as adományvonal számjegyeit.

Az ezer rászoruló gyerek beiskolázását támogató akció Budapesten, a Bazilika előtt, a Szent István téren állt föl. Az akcióban résztvevő gyerekek egy iskolatáskát vettek a hátukra, s így állták körbe a 1353-as adományvonal 3 méter széles vászonból megformálódó számait, hogy adott jelre egyszerre emeljék azt magasba.

A szervezők remélik, hogy a figyelemfelhívó akciónak köszönhetően is sokan tárcsázzák majd a 1353-at, amelyre egyetlen hívás 250 forint adományt jelent.A szervezet 40 hívásból már egy 10 ezer forint értékű tanszercsomagot tud összeállítani a rászoruló iskolakezdőknek. A cél, hogy az első becsengetés előtt ezer táska megteljen.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
vissza a címlapra

Kommentek

Budapest, 2017. július 18.
Utas a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új elektronikus bérletét használja Budapesten, a Deák téri metrómegállóban 2017. július 18-án. A napokban elindította a BKK az online jegy- és bérletvásárlási felületet, amelyre a vásárlóknak minden nap be kell majd lépniük. Először teljes árú és tanuló, félhavi és havi Budapest-bérletek, 24, 72 órás és hetijegy vásárlására lesz lehetőség.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.