Közélet

Óriási élőképpel indítottak adománygyűjtést a rászoruló iskolásokért

Berecz Valter
Berecz Valter

fotóriporter. 2016. 08. 23. 13:04

Nem mindennapi látványossággal hívták föl a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei a rászoruló gyerekeket támogató "Iskolakezdés együtt!" segélyakcióra: óriási élőképpel rakták ki a 1353-as adományvonal számjegyeit.

Az ezer rászoruló gyerek beiskolázását támogató akció Budapesten, a Bazilika előtt, a Szent István téren állt föl. Az akcióban résztvevő gyerekek egy iskolatáskát vettek a hátukra, s így állták körbe a 1353-as adományvonal 3 méter széles vászonból megformálódó számait, hogy adott jelre egyszerre emeljék azt magasba.

A szervezők remélik, hogy a figyelemfelhívó akciónak köszönhetően is sokan tárcsázzák majd a 1353-at, amelyre egyetlen hívás 250 forint adományt jelent.A szervezet 40 hívásból már egy 10 ezer forint értékű tanszercsomagot tud összeállítani a rászoruló iskolakezdőknek. A cél, hogy az első becsengetés előtt ezer táska megteljen.

Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
Fotó: Berecz Valter
vissza a címlapra

Kommentek

Budapest, 2015. október 26.
Peresztegi Imre, a ZÁÉV Építőipari Zrt. vezérigazgatója, Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnöke, Görözdi György, MTK Kiemelt Beruházások Projekt Igazgatója és Paár Attila, a West Hungária Bau Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) az új Hidegkuti Nándor Stadion építéséről tartott sajtótájékoztatón 2015. október 26-án. Bejelentették, hogy a ZÁÉV Építőipari Zrt. és a West Hungária Bau Kft. konzorciuma nyerte el a több mint hatmilliárd forintból épülő új stadion tervezésére és kivitelezésére kiírt pályázatot.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.