Közélet

Az 56-os Emlékbizottság szerint irányított támadás folyik ellenük

Azt írták: az emlékévet azok a „liberálisok” támadják, akik „a tömegbe lövető Gyurcsány-kormány” tevékenységében nem találtak semmi kivetni valót.

„Az elmúlt napokban több méltatlan támadás érte az 1956-os forradalom és szabadságharc hatvanadik évfordulójára szervezett emlékév előkészületeit” – írja közleményében az 56-os Emlékbizottság, egyebek mellett arra utalva, hogy a sajtóban megjelent: az emlékévre írt, „Egy szabad országért” című dalt már 2007-ben használták a Miami Egyetem sportcsapatai.

Az emlékbizottság szerint „irányított és összehangolt támadások” zajlanak, melyek „a baloldali és liberális, valamint a Jobbikot kiszolgáló médiumokban kaptak teret”, ezért nyilatkozattal fordulnak „Magyarország polgáraihoz”.

Ebben azt írják: szomorúan szembesültek azzal, hogy

negyed századdal a kommunista diktatúra bukása után ma is teret kapnak a kommunista és náci diktatúra lejárató kampányait megidéző sajtótámadások, melyek nincsenek tekintettel az érzelmi közösséget és identitást nyújtó, függetlenségünket és szabadságunkat szimbolizáló ünnepeinkre. Nem szabad elfelejtenünk, hogy tíz évvel ezelőtt az 50. emlékévet ma támadó liberálisok semmi kivetni valót nem találtak az ünnepen a védtelen tömegbe lövető Gyurcsány-kormány tevékenységében. Akik ma hazugsággal és homofób kirohanásokkal támadják az emlékévet, abban érdekeltek, hogy a 20. század legnagyobb antikommunista harca ne válhasson a jövő nemzedékek büszkeségpontjává. Ne engedjük!

(MTI)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik