Augusztus 20. - Állami kitüntetések átadása
Közélet

Újabb kitüntetettek adják vissza a Lovagkeresztet Bayer Zsolt miatt

24.hu
24.hu

2016. 08. 21. 12:21

Tóth Bálint matematikus professzor és Rózsa Péter újságíró sem szeretne egy társaságban lenni a gyűlölködő publicistával.
Korábban a témában:

Lázár János csütörtökön lovagkereszttel tüntette ki Bayer Zsolt egykoron szépreményű írót-publicistát, aki mostanában leginkább arról ismert, hogy úgy kurvaanyáz mindenkit, mintha nem lenne holnap, komplett népcsoportokat nevez állatoknak és fóliasisakos összeesküvéselméletek terjesztésére buzdítja követőit.

Kaltenbach Jenő, a kisebbségi jogok korábbi országgyűlési biztosa és Kenyeres István vegyészmérnök emiatt már visszaadták korábban kapott állami kitüntetéseiket. Kenyeres egyenesen féregnek nevezte Bayert, emlékeztetve, hogy a publicista korábban arra szólított fel, hogy aki elgázol egy cigány gyereket, az taposson bele a gázba.

Most Tóth Bálint matematikus professzor, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Budapesti Műszaki Egyetem és a brit University of Bristol professzora jelezte, hogy hétfőn reggel postára adja kitüntetését, amelyet 2009. augusztus 20-án kapott Sólyom Lászlótól. Tóth azt üzente Áder Jánosnak:

Ugyanezt a kitüntetést Ön a minap olyan személynek adományozta, aki a magyar társadalom széles körű konszenzusa – és a magam véleménye – szerint érdemtelen bármilyen elismerésre. Számomra vállalhatatlan, hogy e személlyel összefüggésbe hozható legyek, ezért kitüntetésemet visszaküldöm. Kérem, intézkedjék, hogy nevemet haladéktalanul töröljék a kitüntetettek listájáról.

Rózsa Péter, a Klubrádió munkatársa, aki korábban a Magyar Televízió Kultúrház című műsorát szerkesztette és vezette, közölte:

Az nem lehet, hogy egy lapon szerepeljek Bayer Zsolttal. Egy országban, de nem egy világban élünk.

Ő is visszaküldi hétfőn a kitüntetését. Az Indexnek azt mondta: másoktól ezt nem várja el, de ő maga úgy érezte, nem szeretné megtartani ezek után.

A kitüntetéssel egyébként nem jár pénzjutalom. (444)

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21: US actor Adam Sandler (R), US actor Ben Ben Stiller (C) and British actress Emma Thompson (L) arrive for the film ‘The Meyerowitz Stories’ in competition at the 70th annual Cannes Film Festival in Cannes, France on May 21, 2017.  Mustafa Yalcin / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.