Közélet

Nincs felelőse a perverz gólyatábori feladatoknak a Corvinuson

corvinus budai campus (Array)
corvinus budai campus (Array)
Egymás fenekéből harapták ki a mackósajtot, de az egyetem még etikai vizsgálatot sem látott szükségesnek.

Megszégyenítő feladatoknak vetették alá a Budapesti Corvinus Egyetem gólyáit még 2014-ben, a budai campus szarvasi gólyatáborában, de az etikai vizsgálat és a felelősségre vonás is elmaradt – tudta meg a VS. Az egyetem azzal indokolt, hogy a hallgatókat nem kényszerítették a szexuális vonatkozású „játékokra”.

A gólyatábor szervezése a hallgatói önkormányzat feladata volt. Több mint megalázó, perverz feladatokat eszeltek ki: a fiúk fenekébe mackósajtot toltak fel, amit ki kellett harapni onnan, illetve a lányoknak a fiúk lába közé tett pálinkásüveget a hökösök által megjelölt vonalig kellett benyelniük.

A hallgatói önkormányzat akkori alelnöke azt mondta: ő nem volt jelen a gólyatáborban, de a hallgatói önkormányzathoz közvetlenül nem érkezett panasz, bár a történtekről ő is értesült. A gólyatábor lebonyolításában részt vevő, érintett személy az egyeztetéseket követően lemondott tisztségéről – mondta, de nem nevezte meg, kiről van szó. Erre azonban csak 2015 januárjában került sor, azután, hogy Kaizinger lett az egyetemi hallgatói önkormányzat elnöke.

Mindennek ellenére 2015 februárban egy egyetemi lapnak azt nyilatkozta: eddig még soha nem kaptak panaszt a gólyatáborokkal kapcsolatban, így szerinte változtatásokra sincs szükség, sőt, mintaadónak nevezte a Corvinust.

Az egyetem – bár nem állapított meg fegyelmi vétséget – szükségesnek látta, hogy rektori-kancellári eljárásrendet dolgozzanak ki a gólyatáborok szervezéséről, egyebek mellett azzal a céllal, hogy biztosítsák „a gólyatáborban résztvevő táborozók és szervezők alapvető és személyhez fűződő jogainak érvényesülését, testi és pszichológiai biztonságát”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik