Közélet

A koporsóban alvó, vért ivó vámpírfiú csak azt szeretné, hogy úgy kezeljék, mint a többi embert

24.hu
24.hu

2016. 08. 12. 12:57

A huszonöt éves fiú tizenhárom éve él vámpírként, legnagyobb vágya pedig az, hogy ne tekintsék különcnek.

A fokhagymától és a napfénytől ugyan nem fél, de a vámpírok több szokását is felvett Darkness Vlad Tepes (darkness = sötétség, Vlad Tepes pedig a Drakula figuráját ihlető havasalföldi fejedelem neve) legnagyobb vágya, hogy az emberek egyszerűen csak átlagosként kezeljék.

Nem lesz könnyű dolga, hiszen a most huszonöt éves fiú állítása szerint tizenkét évesen lett vámpír, most pedig személyre szabott koporsójában alszik, festi a szemhéját, sőt, gyakran iszik disznó- vagy marhavért, ami véleménye szerint tökéletesen helyettesíti az emberét.

Ahhoz, hogy vámpír légy, el kell fogadnod, hogy a tested él, de a lelked már rég halott

– állítja a nevét is megváltoztató fiú, hozzátéve: “Rengeteg előítélet alakult ki az emberekben a vámpírokról, köszönhetően az olyan filmeknek és könyveknek, mint az Alkonyat, vagy a Drakula.”

De hogy lesz valakiből vámpír? –tehetjük fel a teljesen jogos kérdést.

Darknessnél minden egy egyszerű kutyasétáltatással kezdődött: Galwayben lévő házukhoz közel, egy erdőben sétált épp a kutyájával, mikor fura ruhás lányokba öltözött, akiről először azt hitte, hogy zombik. Megijedt, majd hazafutott, de mikor később újra találkozott velük, már a kíváncsiság győzött: befogadták őt a csapatukba, azóta pedig állítása szerint vámpírként él, zsírszegény diétát tart, valamint marha- és disznóvért iszik.

Ezt persze igyekezett titokban tartani, de két évvel ezelőtt aztán lehullt a lepel. Azóta egyre több támadás éri, ami a fura szokásai és extravagáns külseje miatt talán nem túl meglepő.

“Elmentem egyszer a kocsmába két barátommal, ahol aztán belémkötött egy férfi – megkérdezte, hogy gyerekként bántalmaztak-e, csak azért, mert így nézek ki. Iszonyúan zavarba jöttem, és elszégyelltem magam, hogy ilyen személyes kérdést tettek fel az életstílusommal kapcsolatban. Mindenkinek vannak elvei, és nem hiszem, hogy zaklatni kellene a sajátjaimért. Az embereknek el kellene fogadnia, hogy ami számukra normális, az nekünk nem, és ami nekünk normális, az nekik nem. Lehetek vámpír, de azt akarom, hogy úgy kezljenek, mint mindenki mást.”

Fotók: Lancashire Telegraph
vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.