Közélet

Sok az álláshalmozó a jegybanki alapítványok és cégek körül

Van, akinek tíz pozíciója is van egyszerre.

A Magyar Nemzeti Bank alapítványainál, és azok cégeinél vezető beosztásban lévők több mint fele legalább két pozíciót tölt be párhuzamosan – derítette ki az RTL Híradó. Azt az alapítványok már nem árulták el, hogy mennyi pénzt keresnek a pozícióhalmozók.

A rekorder Kalina Gábor, aki számviteli igazgató a Magyar Nemzeti Banknál, de emellett mind a hat jegybanki alapítvány, és három alapítványi cég felügyelőbizottságában is benne van. Ő volt az egyedüli, akiről elárulták: a tíz poszt után csak a jegybanki fizetését veszi fel.

Nem tudni ugyanakkor, hogy mennyit keres Kardkovács Kolos, aki Matolcsy minisztersége idején még foglalkoztatásért felelős helyettes államtitkár volt, most viszont felügyelőbizottsági elnök a Pallas Athéné Domus Innovationis alapítványnál, emellett FB-tag még két másik jegybanki alapítványnál, illetve az alapítványok vagyonát kezelő Pallas Athéné Domus Optima Zrt-nél és a szintén alapítványi vagyont kezelő Kasselik Ház Zrt-ben és a Vízház Zrt-ben. Emellett kuratóriumi tag a Pallas Athéné Domus Scientiae alapítványban.

Nagy Róza is államtitkár volt a korábban Matolcsy György által vezetett nemzetgazdasági tárcánál, majd vele ment a jegybankhoz. Ma már ott nem dolgozik, de a jegybanki alapítványoknál és cégeiknél öt pozíciója van párhuzamosan.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik