Közélet

Hiller: nem érünk el jobb eredményeket, ha annyi a mondanivalónk, hogy “Orbán, takarodj!”

Hiller István azt szeretné, hogy a választmány úgy működjön, mint a párt parlamentje – mondta Népszabadságnak adott interjújában.

Az MSZP jövőjével kapcsolatban azt mondta, újból szakai műhelyeket kell létrehozni, a gondolkodás és háttérmunka fontosságát hangsúlyozta.

Kizárólag értelmiségi kapcsolatokkal nem lehet nyerni, de értelmiségi kapcsolatrendszer nélkül biztos, nem lehet jó eredményt elérni

– mondta.

Hiller megjegyezte, attól nem ér majd el jobb eredményt a párt,

ha annyi az MSZP mondanivalója, hogy “Orbán, takarodj!”.

A civil mozgalmak pozitív példájának a Tanítanék Mozgalmat hozta fel, mivel ők nem csak arról beszélnek, mit nem akarnak, hanem a jövő oktatását akarják alakítani.

Az európai szociáldemokrácia válságával kapcsoltban azt jegyezte meg, sokkal többen vannak, akik egy jól működő szocialista pártra szavaznának, mint amennyien most az MSZP-re voksolnának.

Azt mondja, nekik mint baloldali demokratáknak azt kell üzenniük, hogy a politikával az a céljuk, hogy az emberek szabadon élhessék az életüket. Utalva arra, hogy amíg a másik oldal becsukná a boltokat és legszívesebben mindent ellenőrizne, amit lehet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik