Közélet

A kormány az RTL Klubra és Simicskára lőne legújabb tervével

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 18. 07:16

Megtiltanák, hogy egy médiavállalat tulajdonosa reklámfelületet értékesítő kereskedőházat, sales house-t is működtessen.

A Népszabadság több piaci és kormányzati forrásból is értesült a tervről, pénteki lapszámukban azt írják, ugyan a reklámadó ötletével nem sikerült kivéreztetni az RTL Klubot, most újra próbálkoznak, a csodafegyvert a kormány közelébe került TV2 kedvéért pedig hamarosan be is vethetik. Simicska Lajos sem örül.

A törvény a tévék, rádiók, nyomtatott lapok és portálok reklámfelületeit értékesítő kereskedőházak (sales house) működését szabályozná, egész egyszerűen megtiltaná a médiavállalatok tulajdonosainak, hogy sales house-t is működtessenek.

A lap szerint a törvény a legtöbb kellemetlenséget az RTL-csoportnak okozná az R-Time nevű sales house miatt, ők nyolc csatornát értékesítenek csomagban, de tíz másik, nem RTL-es csatorna is hozzájuk tartozik.

A Simicska-érdekeltség Class FM reklámidejét értékesítő céget, illetve az Index és 24.hu portál kiadóját is megsoroznák ezzel a törvénnyel.

A nyertes az Atmedia nevű sales house lenne, akik tavaly vették át a TV2-csoport és a közmédia reklámidejének értékesítését, formailag azonban nem kötődnek a TV2-höz. Nem érintené a változás a Matolcsy unokatestvérének, Szemerey Tamásnak az érdekeltségébe került Origót, amely nem működtet önálló sales house-t.

A Népszabadság szerint a szövegre már rábólintott Rogán miniszter és Habony Árpád is, csak azért nincs még a Ház előtt, mert a kabinet mérlegel, hogy a törvény milyen reakciót váltana ki az RTL német tulajdonosából, akik a reklámadóval meghátrálásra kényszerítették a kormányt.

Kommentek

andy vajna és habony árpád (Array)81-97 milliárd forint ömölhetett a Habony–Rogán érdekkörhöz a letelepedési kötvényekből
Kecskemét, 2014. november 28.
Egy diák ebédel a Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2014. november 28-án, ahol az új előírásoknak megfelelően elkészített menüt kaptak a gyerekek. Jövő éve január 1-jétől életbe lép az új közétkeztetési rendelet, amely szabályozza a só, cukor, maximális mennyiségét a közétkeztetésben, továbbá több zöldség, gyümölcs és hús lesz a menükben.
MTI Fotó: Ujvári SándorMaradt a zsír és a bő olaj, kevés a hal – Alig szabtak ki bírságokat a menzareform után