Közélet

Az MSZP az Alkotmány utcában nem ünnepelt, hanem követelt

Az MSZP a köztársaságot, a nép jogát a népszavazáshoz, a közpénzből fenntartott média függetlenségét és “az ottani szégyenteljes cenzúra eltörlését” követelte a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti, Alkotmány utcai épülete előtt tartott keddi tüntetésen.

Nyakó István, az MSZP politikusa azt mondta:

követelni jöttünk és nem ünnepelni.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Felidézte: 1848. március 15-én Budapest népe sem ünnepelni ment az utcákra, hanem követelni a köztársaságot, polgárjogokat, a sajtó szabadságát, a cenzúra eltörlését. Az ellenzéki politikus összefogásra hívta fel a megjelenteket, hogy kiharcolják “a nép szavazásának a szabadságát”, a népszavazást a vasárnapi zárva tartás eltörléséről. Amikor a Kúria dönt a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazás ügyében, “itt fogjuk várni az NVI előtt a döntést és sokan leszünk” – mondta.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Fotó: 24.hu / Neményi Márton

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, február 24-én Nyakó István a Nemzeti Választási Irodában akarta beadni a vasárnapi zárva tartás elleni népszavazási kezdeményezésüket, ám Erdősi Lászlóné magánszemély  4 másodperccel megelőzte őt. A herceghalmi polgármester felesége mellett az érkeztető készülék közelében több tucat kopasz, kigyúrt férfi is várakozott, a szocialista politikus szerint ők akadályozták meg, hogy elsőként érkeztesse beadványukat.

Fotó: 24.hu / Neményi Márton
Fotó: 24.hu / Neményi Márton

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik