Közélet

Mégis megtalálták Farkas Flórián érettségijét

Az Oktatási Hivatal korábban azt közölte, nem szerepel a nyilvántartásban az országgyűlési képviselő neve.

Sokáig nem lehetett tudni, hogy hol és mikor érettségizett Farkas Flórián miniszterelnöki biztos, a Fidesz országgyűlési képviselője, végül több médium is közérdekű adatigénylést adott be, melyre a határidő lejárta után a politikus megválaszolta, hogy a Budakalász Gimnáziumban, 2001-ben esti tagozaton végzett.

Csakhogy az Oktatási Hivatal kedden az Index megkeresésére azt közölte: a nyilvántartásukban nem szerepel Farkas Flórián neve. Szerdán viszont a hivatal azzal fordult a portálhoz, hogy ismét rákerestek a képviselő érettségijére, és mégis megtalálták.

Az újabb információk (év, iskola neve) alapján ugyanis sikerült azonosítani a keresett érettségi bizonyítvány és a törzslap számát, megvan a kiállítás pontos dátuma és a vizsgabizottság elnökének neve is

– írták, hozzátéve, hogy így már kétséget kizáróan megállapítható, hogy Farkas Flórián számára a Budakalász Gimnáziumban 2001. június 27-én érettségi bizonyítványt állítottak ki.

Az Index elnézést kért Farkas Flóriántól, és leszögezték: a valóság a rendelkezésre álló információk alapján az, hogy Farkas Flórián érettségije szerepel az állami nyilvántartásban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik