Közélet

NVI-balhé: Nyakó István tanúvallomást tesz

Nyakó István MSZP-s politikust pénteken tanúként hallgatják meg a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni főosztályán a Nemzeti Választási Irodánál történtek ügyében – számolt be az MTI.Nyakó István pénteken értesítették, hogy nem vár tovább a rendőrség: nyomozást indítottak.

Február 24-én Nyakó István  a Nemzeti Választási Irodában akarta beadni a vasárnapi zárva tartás elleni népszavazási kezdeményezésüket, ám Erdősi Lászlóné 4 másodperccel megelőzte őt. A herceghalmi polgármester felesége mellett az érkeztető készülék közelében több tucat kopasz, kigyúrt férfi is várakozott, a szocialista politikus szerint ők akadályozták meg, hogy elsőként érkeztesse beadványukat. A Nemzeti Választási Iroda biztonsági kamerájának felvételét itt tekintheti meg.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI
Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Az ügyben több feljelentés is érkezett, mivel azonban nem tudtak dönteni a nyomozás megindításáról, feljelentés-kiegészítést rendeltek el. Nyakó István, miután a Nemzeti Választási Bizottság elutasította keresetét, a Kúriához fordult, amely pedig múlt hét csütörtökön megállapította, hogy az esélyegyenlőség és a rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvi követelményét sérti” az, hogy Nyakót akadályozták „az országos népszavazás kezdeményezéséhez fűződő jogának gyakorlásában”. Ez pedig már elég volt a nyomozás megindításához.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik