Közélet

Feljelentést tettek civilek az MNB-törvény miatt

Ha közvagyont valaki átjátszik magánvagyonná, akkor lop. E mentén az egyszerű igazság mentén érvel az Igazmondó Alapítvány.

Feljelentést tesz az Igazmondó Egyesület nevű korrupcióellenes szervezet az MNB-törvény miatt. A jogszabály nagy felháborodást okozott azokban a körökben, amik nem akarnak vagy tudnak lopni, mivel azzal a furcsa indoklással fogadták el a törvényt, hogy a nemzeti bank alapítványaiba került közpénzek elveszítik közpénz jellegüket.

Az egyesület szerint a törvény elfogadása – ami ellen az összes párt és nem kormány által pénzelt civil szervezet,de még az adatvédelmi biztos is tiltakozott – kimeríti a hűtlen kezelés és a sikkasztás gyanúját – írja a 444. Szerintük a jegybanknak nincs felhatalmazása arra, hogy “közvagyont ellenérték nélkül magánkézbe adjon”. Szerintük a képlet egyszerű: közvagyon átjátszása magánvagyonná, az lopás. Avagy a közlemény szerint:

Ha kormány legújabb, lopásokat titkosító törvényének érvelése igaz, és az alapítványoknak juttatott pénz elveszíti közvagyon jellegét, akkor Matolcsy György több száz milliárd forintot vont ki a közvagyonból. Erről beismerő vallomást tett a nyilvánosság előtt Kósa Lajoson túl Orbán Viktor is. Ezért pedig felelnie kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik