Országgyűlés - Plenáris ülés
Közélet

Két miniszter sorsa is bizonytalan

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 03. 06:16

Inog a földművelésügyi és az emberminiszter széke is. A többiek azonban kihúzhatják a ciklus végéig tárcájuk élén.

A Figyelő a kabinet, választásokig húzódó belső mozgásairól próbált tájékozódni a folyamatokra rálátó forrásainál, azt írják, hogy bizonytalan Fazekas Sándor és Balog Zoltán sorsa is.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Balog Zoltán egyértelműen az oktatás, illetve az egészségügy körüli kálváriák miatt került szorult helyzetbe a miniszterelnök előtt, a lap szerint a tárcavezetővel informálisan egy éve közölte Orbán, hogy sürgősen tegyen rendet a Klikk háza táján, gondoskodjon arról, hogy a kifizetések ütemezetten, rend szerint megtörténjenek.

Ez azonban máig nem történt meg, úgy tudni, hogy ezért Varga Mihálynak, a Nemzetgazdasági Minisztérium vezetőjének is volt már pár kellemetlen perce a kormányüléseken.

Fazekas Sándor is, hasonlóan Baloghoz, az Orbánhoz fűződő jó és erős kapocs miatt miniszter még, pedig őt is sok kritika érte.

Korábban Fazekas készítette elő Orbán vidéki útjait, még az ellenzéki időkben. Ő volt az, aki mindent elrendezett, hogy tükörsimán menjen a pártelnöki látogatás, bejárt, kijárt, egyeztetett, ezt pedig a mai napig nem felejti neki Orbán.

Ettől függetlenül erről a két miniszterről hallani leginkább, hogy nem húzzák ki a ciklus végéig, 2018 előtt távoznak.

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
Palkovics László oktatásért felelõs államtitkár és Pölöskei Gáborné, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelõs helyettes államtitkár a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetõségében történõ változásokról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2016. február 26-án. Pölöskei Gáborné március 1-jétõl irányítja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot.
MTI Fotó: Szigetváry ZsoltJön valami a Klik után, megszűnhet a centralizált irányítás
Minden tanárt megkérdeznek, sztrájkolna-e