Közélet

Borozót nyit közpénzből az MNB – titokban

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2016. 03. 02. 08:14

A Budai Várban nyit borozót és éttermet a jegybank egyik alapítványa.  

A Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány (PADA) Úri utcai ingatlanában, a régi budai városháza épületében borozó, bormúzeum és étterem is lesz. A városháza építési munkálatait pedig a Mészáros Lőrinchez közelállónak mondott Magyar Építő Zrt. végzi.

Néhány méterrel odébb, a Lónyay–Hatvany villában pedig még egy étterem, plusz egy művészeti galéria is. A díszvilágításért Tiborcz István volt cége, az ELIOS Zrt. felel – tudta meg a Magyar Narancs.

És mindez mennyibe kerül az adófizetőknek? A jegybanki törvény legújabb módosítása miatt talán már soha nem tudjuk meg.

Az első hírek még arról szóltak, hogy a ma már több mint 60 milliárd forintnyi közpénzből gazdálkodó PADA céljául a közgazdasági gondolkodás megújítását tűzte ki az alapító Magyar Nemzeti Bank (MNB). 2014. decemberi közleménye szerint az alapítvány a régi budai városháza patinás épületében

Magyarországon egyedülálló, angol nyelvű, nemzetközi oktatóbázissal és hallgatói körrel rendelkező Doktori Iskolát kíván üzemeltetni 2016 szeptemberétől

– idézi a lap.

(Kiemelt képünk forrása: MTI/Máthé Zoltán)

Kommentek

Budapest, 2016. február 26.
Palkovics László oktatásért felelõs államtitkár és Pölöskei Gáborné, a köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelõs helyettes államtitkár a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) vezetõségében történõ változásokról tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erõforrások Minisztériumában 2016. február 26-án. Pölöskei Gáborné március 1-jétõl irányítja a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot.
MTI Fotó: Szigetváry ZsoltAz államtitkár szerint nem jó a túlcentralizáltság az oktatásban
A Szépművészeti végül ingyen kiadja a közérdekű adatokat