Közélet

Bevonult Budapestre és majdnem átvette a hatalmat Orbántól

Borbély József, az Apostoli Magyar Királyság kormányzója kijelentette, ha máshogy nem megy, fegyverrel veszik át a hatalmat. Elmentek Kövér Lászlóhoz a parlament kulcsaiért.

Talán kevesen tudják, de hétfőn az Apostoli Magyar Királyság kis híján átvette a hatalmat az ország felett. A Borbély József kormányzó által vezetett tömörülés a Kossuth térre szervezett megmozdulást, amiről a kormányzó a Facebook oldalán budapesti „bevonulásként” ír, hiszen a kormányzó kecskeméti.

Borbély több követelést is megfogalmazott a kormány felé, kérte a parlament feloszlatását is. A kormányzó és kísérete ezek után nagy csinnadrattával vonult végig a környező utcákon, a rendőrség figyelmeztetésére azonban a „hangágyúkat” hamarosan kikapcsolták.

Sátor a Kossuth téren? Felejtsék el

A nagy esemény hivatalosan 11 órakor kezdődött, a parkolóhely keresése, valamint a rendőrségi beavatkozás miatt azonban kicsit csúszott. Eredetileg a kormányzó sátrát a Kossuth tér közepén állították fel, a rendfenntartók kérésére azonban azt át kellett vinni az Alkotmány utca sarkára, a Néprajzi Múzeum és a Földművelésügyi Minisztérium közé.

Amikor végre felszólalt a kormányzó, összegezte az ország helyzetét, illetve az Apostoli Magyar Királyság tevékenységét. Ezután a hallgatóság szerint a kormányzó felesége következett, aki elsősorban a királyság nemzeti bankjáról, a Szent Korona Bankról szolgált információkkal.

Bár a beszéd nem volt kifejezetten heves és indulatos, az összegyűlt tíz ember így is izgalomba jött, hiszen kiderült, milyen egyszerűen juthatnak számlához az Apostoli Magyar Királyság bankjánál. Az egybegyűltek között ott volt a kormányzó testőre, illetve egy kamerás tudósító is, a többiek vagy értetlen turisták, vagy szimpla kíváncsiskodók voltak.

A kormányzóné beszédét egy rövid rendőri intermezzo követte, majd ismét Borbély Józsefen volt a sor. A kormányzó röviden beszámolt börtönéveiről – állítása szerint decemberi letartóztatása a királyság bankjának felállítása miatt történhetett –, a matematikaoktatás és a mai közgazdaságtan elmaradottságáról, a feltétel nélküli alapjövedelem jelentőségéről, valamint a Szent Korona Bank erejéről.

A kormányzó visszaemlékezései szerint rabságában Luthert tanulmányozta, és az derengett át mondandójából, hogy tetteivel ő lehet majd korunk Luther Mártonja.

Kiderült, Magyarország a világ leggazdagabb országa lesz a banknak köszönhetően, amely erőforrásokban igen gazdag. A kormányzó ezután több lényeges dologra is kitért, például arra, hogy tárgyalásokat fog kezdeményezni a regnáló kormánnyal, és ha máshogy nem megy, statáriumot fog hirdetni, és fegyverrel veszi át a hatalmat.

Kövértől kérné a kulcsokat

A megmozdulás egyik célja az volt, hogy a királyság megszerezze Kövér László házelnöktől a parlament kulcsát. A rendezvény vége felé egy pillanatig úgy tűnt, közel a győzelem, az épület kapui kinyíltak, a harsonák felsikítottak, de sajnos csak a szokásos őrségváltás jött.

Végül a csepegő esőben a rendezvény véget ért. Bár a hatalomátvétel nem jött össze, a felszólalókat mindenképp dicséret illeti, hiszen mikrofon nélkül, büszkén álltak ki a nép elé, és még az sem zavarta őket, amikor egy nemtörődöm kerékpározó a legdrámaibb pillanatban tekert keresztül a kormányzói sátron.

Hogy mit hoz a jövő a királyság számára, az még kérdéses. Egy biztos: Borbély József nem adja fel, és könnyen elképzelhető, hogy a csatavesztés után más eszközökkel lép majd a politikai harctérre.

Lugosi Péter

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik