Közélet

Gyorstalpalón szerzett oklevelet Mészáros Lőrinc

Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)
Meszaros-Lorinc(210x140).jpg (Array)

Orbán Viktor barátja, az ország legsikeresebb gázszerelője otthonától kétórányira talált csak aranykalászos okleveles gazdaképzést, a juhépusztai mezőgazdasági telepen, írja a Magyar Nemzet.

A polgármester és családja a tavaly óta tartó földárveréseken eddig 1400 hektár földet szerzett. Kellett papír is.

A telep vezetője a HírTV riportjában arról beszélt, hogy Mészárosék tényleg náluk vizsgáztak, de a felkészülés a felcsúti polgármester mezőgazdasági telepein történt, van neki jó sok. Az is kiderült, hogy Juhépusztán vizsgáztak például a Lázár testvérek is.

Az állami földek vásárlásánál előfeltétel, hogy a pályázó egy 480 órás gazdatanfolyamon vegyen részt és sikeresen levizsgázzon. De a gyorstalpalókon a kötelezően meghatározott, négyszáz óra teljesítése nélkül lényegében bárki megszerezheti a minősítést.

Van olyan iskola is a riport szerint, ahol három hónap alatt befejeznek egy ilyet, vagyis papíron heti 45 tanórán vesznek részt a jelentkezők, az órákra be sem kell járni, senki nem bukik meg.

Az aranykalászos képzésekről már egy ideje azt mondják, hogy azok vesznek részt rajta, akik állami földeket vesznek, kell a papír ugyanis. A kormány eddig nem tett lépéseket a jelenség megszüntetéséért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik