Közélet

Osztódással szaporodnak: itt van Kónya Péter legújabb pártja

konya-peter(210x140).jpg (kónya péter)
konya-peter(210x140).jpg (kónya péter)

Megalapította pártját a Szolidaritás mozgalomból kivált Kónya Péter, a bírósági bejegyzés már január 21-én jogerőre emelkedett, de az új párt létrehozását mindeddig nem jelentette be a politikus – írja a Magyar Nemzet. Az új párt neve Szolidaritás a Köztársaságért Párt, illetve rövid elnevezéssel Szolidaritás Párt. Egyelőre nem tudni, hogy az SZKP vagy az SZP betűszót használják-e.

Érdekes körülményt is megemlít a cikk: bár Kónya tavaly év végén még arról beszélt, hogy nincs döntés a pártalapításról, ehhez képest a létesítő okirat novemberben már a bíróság előtt volt. A friss pártalapító közölte: terveik szerint a 2018-as választásokon már rajthoz állnak. A Szolidaritás mozgalomból többen is követték Kónya Pétert az új pártba, de nem tudni, hányan vesznek részt a munkában.

A Szolidaritás mozgalom tavaly év elején szakított az Együtt-tel, februárban távozott az Együttből Kónya Péter és Székely Sándor, de a listán szerzett parlamenti, illetve fővárosi mandátumukat nem adták vissza, emiatt nagy feszültség alakult ki. Kónya Péter azonban alig egy évvel később a mozgalomból is kivált – emlékeztet a cikk.

Még nincsenek célkitűzések, de lesznek

Kónya Péter Facebook-oldalán is megosztotta a hírt, az arra írt kommentjében pedig országjárásukról, egyelőre hiányzó célkitűzéseikről is ír:

kónya

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik