Közélet

Milliárdokkal szórták meg Rogánékat

24.hu
24.hu

2016. 02. 09. 11:57

6,5 milliárd forinttal gazdagodott a Miniszterelnök Kabinetiroda, a pénzt személyi és dologi kiadásokra, valamint beruházásokra költhetik. Három hónapon belül ez már a második 2 milliárd feletti összeg, amit átcsoportosítottak a minisztériumnak.

Valamivel több, mint 2,4 milliárd forintot csoportosítottak át hétfőn a rendkívüli kormányzati tartalékból a legújabb miniszter kabinetjének – derült ki a Magyar Közlöny legutóbbi számában található kormányhatározatból. A pénz jelentős része személyi juttatásra kell majd Rogán Antalnak, ez az összeg kicsivel több, mint 1 milliárd forint.

A fennmaradó összegből 800 millió forintot dologi kiadásokra költik, vagyis akár új bútorokat, számítógépeket és kocsikat vásárolhatnak. A maradék fél milliárd forintot munkaadót terhelő és beruházás viszi el.

A kormányhatározatból az is kiderül, hogy a Kabinetiroda megmaradt 4 milliárd forintját is elköltheti majd a miniszter.

Nem ez volt az első, hogy Rogán miniszternek pénzt csoportosított át a kormány, még tavaly novemberben a miniszterelnökség keretéből kapott több, mint 2 milliárd forintot, de akkor még csak 153 millió forintot vittek el személyi juttatások, az összeg nagy része konzultációkra és kommunikációval kapcsolatos költségekre kellett a minisztériumnak.

Ha ezeket az összegeket összeadjuk, akkor kiderül, hogy

csaknem 8,5 milliárd forintot kapott csak az elmúlt 3 hónapban a nemrégiben létrehozott Miniszterelnöki Kabinetiroda.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Male doctor working on desk with laptop computer and paperwork on his desk. Medical concept by doctor on computer in office with stethoscope over hospital background.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.