Közélet

Nyomorgó zenész nevén van a közbeszerzéseken sikeres cégcsoport

24.hu
24.hu

2016. 02. 01. 15:18

Farkas Mihályt november vége óta nem találják.

Tavaly november óta nem találják a zenészkörökben jól ismert, tehetséges jazz-zongoristát, Farkas Mihályt. Az 54 éves férfi személyes holmijait hátrahagyva távozott lakásából, azóta nem tudnak hollétéről. Az ügyről beszámoló HVG.hu-nak barátai azt mondták: az eltűnését megelőző időszakban Farkas jókedvű volt, zenésztársával következő próbájukat tervezték.

Kiváló kormányzati kapcsolatok

Bár a pályatársak sokra tartották Farkas Mihályt, filléres gondokkal küzdött, egy barátja sörözőjében egészítette ki csekély jövedelmét kisebb munkákkal: eljárt bevásárolni, pakolni. És itt jön a csavar a történetben: a portál szerint a nélkülöző zenész személye megegyezik azzal a Farkas Mihállyal, aki a milliárdos forgalmú SDA-csoportot birtokló cég fő részvényese.

Az SDA Informatikai Zrt. tavaly elnyerte az Emberi Erőforrások Minisztériumának háttérintézménye, az Educatio Kft. megbízását az egyetemeken használt tanulmányi rendszer, a Neptun továbbfejlesztésére. A cég a tervezett 540 milliónál drágábban, közel 800 millióért vállalta a feladatot, a végösszeg bruttó 924 millió forint lett. A HVG.hu forrásai szerint a cég mögött álló Fauszt Zoltán kiváló kormányzati kapcsolatainak köszönhető, hogy az SDA elnyerte a megbízást.

Lakását is eladta

Fauszt egy jelentős cégháló felett diszponál, a nevéhez köthető cégek már 2014-ben is milliárdos forgalmat bonyolítottak le, számtalan állami szervezet partnerei és beszállítói voltak. Az egyes társaságokban hol tulajdonosként, hol cégjegyzésre jogosultként bukkan fel a neve, vagy az ő lakcímére van bejegyezve egy-egy cég. A cégcsoport egy részét az RC Invest Zrt. tulajdonolja, melynek vezérigazgatója Fauszt, többségi tulajdonosa pedig a szerény körülmények között élő, november vége óta eltűnt Farkas Mihály.

Pedig Farkas egyetlen vagyona, amelyről a környezete tudott, az az elhanyagolt lakás, melyben élt. Még apjától örökölte, az ingatlan-nyilvántartásból pedig kiderült, hogy évekkel ezelőtt eladta.

A vevő pedig nem más, mint Fauszt Zoltán.

Fauszt a HVG.hu-nak csak nagyon szűkszavúan nyilatkozott Farkasról, arra az ellentmondásra például, hogy nyereséges cégekről van szó, a cégtulajdonos mégis nyomorgott, úgy reagált, hogy „nagyon sokféleképpen élnek emberek”.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Visitors walk past a 5G logo during the Mobile World Congress on the third day of the MWC in Barcelona, on March 1, 2017. 
Phone makers will seek to seduce new buyers with artificial intelligence functions and other innovations at the world's biggest mobile fair starting today in Spain. / AFP PHOTO / Josep Lago
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.