Közélet
Fidesz-kongresszus Budapesten

Annyira azért nem határolódik el a kormány G. Fodoréktól

24.hu
24.hu

2016. 01. 27. 08:13

A rezsibiztos szerint nem feladatuk, hogy „cenzúrázzanak”, vagyis tovább tömhetik őket közpénzzel.

Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke is megszólalt azzal kapcsolatban, hogy egy, Habony Árpád résztulajdonában lévő, és a kormánypárt stratégája, G. Fodor Gábor által szerkesztett internetes oldal trágár, személyeskedő és szexista írásban támadta Tóbiás József MSZP-elnök családját. A politikus azt mondta: bár felháborítónak tartja, ami történt, voltak baloldali és szélsőjobboldali portálok is, amelyek épp a miniszterelnök családját kezdték ki.

Az oldalon egyébként több kormányzati hirdetés is látható, az Erzsébet-utalvány mellett a kormány családbarát programját is hirdetik, ezért mások mellett ellenzéki pártok is felvetették, hogy akkor határolódhatna el a kormány hitelesen, ha megvonná a közpénzből finanszírozott hirdetéseket az oldaltól. Erre Németh Szilárd azt mondta: „azt gondolom, hogy sem a kormánynak, sem a parlamentnek, sem a Fidesznek nem feladata, hogy cenzúrázza ezeket a lapokat”.

Ugyanakkor a szóban forgó kormánypárti politikai bulvároldalról hiteles látogatottsági mérések sem állnak rendelkezésre, ami felveti, hogy már az is politikai, és nem racionális döntés volt, hogy ott vásároljanak felületet a kormányzati hirdetéseknek. Vagyis a kormány hallgatólagosan támogatja a szélsőséges megnyilvánulásokat.

A botrány kapcsán egyébként ugyanaz a hatás volt megfigyelhető, mint a taxisok Uber elleni tüntetésénél: a felháborodás és az elhatárolódások közepette érezhetően megnőtt az érdeklődés az oldal iránt.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. szeptember 6.
Patyi András rektor (középen b) és Trócsányi László igazságügyi miniszter (középen j) érkezik a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanévnyitó ünnepségére az egyetem új oktatási épületében 2017. szeptember 6-án.
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.