Rác fürdő (rác fürdő, )
Közélet

Még át sem adták a Rác fürdőt, de máris fel kellene újítani

24.hu
24.hu

hírgyáros. 2016. 01. 15. 09:34

Több mint 10 éve húzódik a Rác fürdő felújítása és átadása, az elavult 2010-es konstrukció miatt azonban ismét felújításra szorulhat, ami ismételten milliárdokba kerülhet – írta meg az mno.hu. A fürdőt 2002-ben zárták le, 2010-re 8 milliárd forintból újították fel, azóta viszont még egyetlen vendéget sem fogadott.

A beruházás megvalósításával megbízott, az átadás csúszásáért felelőssé tett Rác Nosztalgia Kft. 2012 szeptemberében öncsődöt jelentett, mert tulajdonosa, és egyben kezese, a Rác Beruházó Kft. fizetésképtelenné vált. A főváros 2013 őszén csődegyezségre jutott a Rác-csoporttal, így a főváros megvásárolta a beruházó hiteltartozását. Ezért cserébe a cégcsoport vállalta a fürdő és a hotel megnyitását, illetve üzemeltetését, erre azonban nem került sor, mivel a Rác Nosztalgia Kft. újabb tartozásokat halmozott fel.

Lassan őrlő malmok

A fürdő hat éve áll üresen, a portál információja szerint az amortizáció akkor méreteket öltött, hogy legalább négy-öt hónapos renoválás előzhetné csak meg az újbóli nyitást. Ráadásul a munkálatok mintegy 1,2-1,4 milliárd forintot is felemészthetnek.

A fővárosi önkormányzat és a tulajdonában lévő REK Rác Fürdő Eszközkezelő Kft. már július 22-én kezdeményezte az illetékes törvényszéknél a felszámolási eljárás megindítását a Rác Beruházó Kft.-vel, illetve Rác Nosztalgia Kft.-vel szemben – tudatta a portállal a Főpolgármesteri Hivatal.

A lap megszólaltatotta egy csődeljárással és felszámolással foglalkozó cég munkatársát, szerinte a Fővárosi Törvényszék annyira túlterhelt, ezért a Rác fürdőt érintő felszámolás leghamarabb fél, de inkább egy év múlva mehet végbe.

 

 

 

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.