Közélet

Bokros beszólt Tarlósnak: „ne cirkuszolj”

A főpolgármester éppen Orbán Viktorral van harcban, megérkezett a korábbi miniszter, főpolgármester-jelölt is. Erős antré.

Bokros Lajos nyílt levelét változtatás nélkül közöljük:

Ne cirkuszolj, vezesd a várost!
Nyílt levél Tarlós Istvánnak
Kedves István, csalódottnak látszol. Bajtársad saját szavaid szerint hátadba vágta a kést. Hát igen, ilyen az, amikor valakinek a hivatali feladatai összeütköznek a diktátor szeszélyével.
Megmondta a főnök, hogy nem szereti Budapestet. Ebben 50 évnyi kisebbrendűségi érzés, lompos félműveltség, lappangó utálat, a “bűnös város” horthysta utóérzete és némi fennhéjázó gőg búvik meg.
Ne félj István, gazdád nem kutya. Ugat, de nem harap.
Büszke vagy arra, hogy Téged a budapesti nép választott meg. Akkor még szeretted a főnököt és elfogadtad, hogy Téged segít minden plakát, minden busz, minden TV-állomás, a Fidesz két és fél milliárd forintnyi kampánypénze – az adófizetők zsebéből, jogtalanul. Nem jöttél el a polgármesterjelölti-vitára. Minek. Fennhéjázó gőggel lenézted minden versenytársadat.
Nekem nem jutott egy villamosnyi plakáthely sem, volt két és fél millió saját forrásom és kaptam több, mint 36%-ot. Pedig engem csak a társadalom támogatott, nem a Te diktátorod hatalma és másoktól jogtalanul elvett pénze.
Látod, van ellenszer. Úgy hívják, hogy emberi méltóság.
Nem kellett volna sokszor tízmilliárd forintot teljesen fölösleges projektekre költeni (pl. fonódó villamos: minek megy a HÉV tetején még villamos is???). Szolgálhattad volna már régen a város és környéke érdekeit azzal, hogy önfinanszírozóvá teszed a BKV-t (spórolhattál volna pl. azzal, hogy a BKK-t felszámolod).
Ha jól gazdálkodnál a gazdag város pénzével, akkor nem függenél a központi költségvetéstől, a diktátor szeretetétől. Büszkén nézhetnél a tükörbe. Lehetnél hős. Ehelyett kiszolgáltatott, megalázott szolga vagy. Kár érted.
Ne cirkuszolj, vezesd a várost! Állj a sarkadra, egyenesítsd ki a gerincedet! sikert kívánok,
Bokros Lajos
elnök
Modern Magyarország Mozgalom

Ajánlott videó

Olvasói sztorik