Közélet

Ha az LMP lett volna kormányon, kolbászból lenne a kerítés

És minden papsajt lenne. Állítja az LMP.

Az LMP szerint ha idén ők kormányozták volna az országot, akkor mindenki annyira élt volna jól, amennyit dolgozott.

Gál József, az ellenzéki párt szóvivője az LMP idei teljesítményét összegezve azt mondta, elsősorban a dolgozói szegénység csökkentésére koncentráltak, mivel az országban 4 millióan élnek a létminimum alatt. Példaként említette saját költségvetési javaslatukat, amely szerinte hitelfelvétel nélkül biztosított volna új munkahelyeket, magasabb béreket, stabil fejlődést. Vagyis a 21. század gazdaságát képviselte volna a Fidesz megszorító politikájával szemben – mondta Gál József, aki javaslataik közül kiemelte a többkulcsos adót, amely a minimálbéren élők jövedelmét 21 ezer forinttal, az átlagkeresettel rendelkezőkét pedig 38 ezer forinttal növelte volna.

Úgy fogalmazott, az LMP “kamu életpályamodellek” helyett igazságos bértáblákat vezetett volna be a kivándorlás mérséklése érdekében és csökkentette volna a helyben termelt élelmiszerek áfáját.

A szóvivő szerint a paksi atomerőmű bővítésére szánt forrásokat épületfelújításokra, szigetelésre fordították volna, hogy “ne az utcákat fűtsük az orosz gázból”.

Az ellenzéki politikus szerint az LMP volt az egyetlen párt, amely következetes, ugyanakkor felelős véleményt fogalmazott meg a migrációs válságban, a veszélyek felhívása mellett hangsúlyt fordítva a menekültek segítésére is.

Az LMP emellett tucatnyi javaslatot fogalmazott meg a korrupció visszaszorítására, és a lehető legmesszebb elment az földárverések megakadályozása érdekében – mondta Gál József, majd megjegyezte, pártja a jegybank felelősségét felvetve hatékony fellépést sürgetett a brókerbotrányok után is, szemben a “probléma béna kormányzati kezelésével”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik