Közélet

Egy városligeti iskolában akarták megölni Orbánt?

A Blikk mai számában exkluzív információkról számol be az Orbán Viktor ellen szervezett terrorakcióról. A lap úgy tudja, hogy a 60, illetve 62 éves gyanúsítottak november 21-én, egy VI. kerületi megemlékezésen akartak végezni a miniszterelnökkel.

A TEK november 20-án a XI. kerületben állították meg a 60 éves M. Péter és a 62 éves gödöllői R. Gyula Volvóját, az autó csomagtartójában két géppisztoly, több tucat lőszer és hangtompító is volt. A Blikk úgy tudja, másnap készültek használni a fegyvereket. Orbán november 21-i programja egy misével kezdődött a Szent Imre templomban, majd a Derkovits Gyula Általános Iskola udvarára ment a kommunizmus áldozatairól való megemlékezésre. Orbán az iskola udvarán tartott beszédet, majd koszorút helyezett el. Ezután kegyeleti séta indult a Terror Háza Múzeumhoz, ezen azonban a miniszterelnök nem vett részt, ez a lap szerint vélhetően összefüggésben állhat a fegyveresek elfogásával.

A két gyanúsított előzetes letartóztatásban van, a Magyar Nemzeti Hadsereg nevű szélsőjobboldali szervezet tagjainak vallották magukat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik